Egy év Új-Zélandon

Egy év Új-Zélandon

Autóvásárlás Új-Zélandon

2023.07.04.

2023. augusztus 02. - sscchhtt

Elindultunk a kiszemelt autónk felé. Olvastuk, hogy itt nem ismerik a hazai autóvásárlási káoszt és sokkal egyszerűbb minden. Hisszük, ha látjuk!
Sétánk a Maitai River felett vezetett.

20230701_143346_1.jpg
A kereskedő örömmel üdvözölt minket, hiszen tegnap találkoztunk. A próbaúton sem találtunk semmi hibát, így döntöttünk. A fiatal srác örült - naná -, kérte, két óra múlva jöjjünk vissza, addig előkészíti a papírokat. Az utalás persze jó lesz, csak mutassunk majd bizonylatot róla.

Íme az autóvásárlás folyamata:
- Megmutattuk az átutalásunkról szóló bizonylatot telefonon. Nemzetközi utalás miatt, a pénz még nem érkezett be hozzájuk. A bizonylat kb egy word dokumentumnak felelt meg. Mindezek ellenére bólintott, oké.
- Adásvételi szerződés aláírása.
- Bitosítás. Ott az asztalánál, telefonon megkötöttük. A biztosítónak tökéletes volt minden adatunk telefonon történő bediktálása.
- Az átirást is elintézi ő, csak a papírt kellett aláírni.
- Átadta a kulcsokat, kezet fogtunk, kikísért a kocsihoz és jó utat kívánt.
A biztosítás kötés 30 percével együtt nem volt egy óra az egész. Nem hittük el, hogy ez ennyire egyszerű is lehet.

A kereskedés melletti benzinkútra vezetett az első utunk. Már akasztottuk le a pisztolyt amikor látjuk, hogy integetve jön felénk az eladó srác. Éreztük, hogy túl szép ez. Most jön a probléma, az apróbetű - gondoltuk. Tévedtünk.
Jött szólni, hogy biztosan csak nem vettük észre, de a kocsit teletankolta. És tényleg. Alig hisszük, de itt ez a normális.

Ha magánszemélytől vásárolsz kocsit, akkor a postán tudsz venni átírási papírt. Kitöltöd, feladod és kifizeted az átírási díjat. Talán 10 dollár körül lehet. A biztosítást természetesen irodában is meg lehet kötni pl AA biztosító.
És működik törzskönyv, eredetiségvizsgálat, vagyonszerzési illeték meg a franc tudja mi nélkül is a dolog.

Így gazdagodtunk egy 80 000 kilométeres, 4 kerék meghajtású Hondával.

20230704_122809_1.jpg

Délutánra volt egy házmegnézési időpontunk.
Bútorozott házat szerettünk volna, hogy a berendezést ne kelljen vennünk erre az egy évre.
A házba belépve éles szemünkkel észleltük, hogy a fényképekkel ellentétben nincs egy fia bútor sem. Az ügynök megnyugtatott, jól látjuk. Hozzátette, hogy az ügynöksége által kezelt házak egyike sem bútorozott. És láttuk, hogy nem viccel. Körbetébláboltunk, majd gyorsan és elkeseredve távoztunk.

Nem tudtuk, hogy ide még vissza fogunk térni.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevujzelandon.blog.hu/api/trackback/id/tr8918184329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2023.08.03. 12:18:10

Azért is költöznek az emberek Új-Zélandra, mert úgy gondolják, hogy ott jobban működő társadalomba csöppennek...
Magyarország már nem fog megváltozni, sok lényeges szempontból, ha több mint 33 év a rendszerváltás után nem volt elég rá..

luis5 2023.08.03. 14:15:08

És ha ellopnak egy autót hova viszik? A szigetet el sok kockázat csökkentő hatása van
süti beállítások módosítása