Egy év Új-Zélandon

Egy év Új-Zélandon

Új-Zéland - Északi sziget - 11. rész: Hobbiton

2024. március 24. - sscchhtt

 mai napra egy nagyon különleges programot terveztünk. Új-Zélandon járva, Gyűrűk Ura rajongóknak kötelező! Hobbitfalvára, vagyis Hobbitonba is ellátogattunk. Gyertek velünk Ti is :)

Csak nagyon kevés információnk volt a parkról, próbáltuk nem elrontani az első látogatás élményét. De persze volt bennünk egyfajta elképzelés a látnivalókkal kapcsoltban. A valóság ezt messze felülmúlta! A nyári szüneti legjobb élmények között szerepel.

Némi autózás után elértünk Hobbiton látogató központjába. Itt ajándékbolttal, kávézóval és persze mosdóval lehet elütni a túra indulásáig az időt. Az időpontunk elérkezésekor begürdült a busz, ami elvitt bennünket a tényleges Hobbitfalvára. Egy rövid 10 perces dimbes-dombos buszozással értük el a hajdani a forgatás eredeti helyszínét. Közben sok érdekes információt meséltek nekünk a helyszínről, a forgatásról.

20240122_131437.jpg

 1.jpg

Innentől kezdetét vette a "Megye" gyalogos bejárása. 44 különböző hobbitlak díszletét, bejáratát alkották meg a területen. Ezek között sétálva lehet elvarázsolódni a hobbitok életében. A legapróbb részletekig, nagyon látványosan alkották meg ezt a kicsinyített világot.
Száradó ruhák, gondozott zöldségeskert, pecabot a tóban, pékstand a sétaút mellett, virágcsokrok, egy "pillanatra letett szerszámok tették teljessé az élményt. Mintha éppen csak elszaladtak volna a hobbitok, de máskülönben itt töltenék mindennapjaikat.
 

Séta közben a túravezetőnk további érdekes, vicces és izgalmas részlettel szórakoztatott minket a Gyűrűk Ura és Hobbit filmekkel, forgatásokkal kapcsolatban. Mindig hagyva időt a fotózásokra és váóóóó élményekre.

Nem maradhatott ki az első filmből jól ismert születésnapi parti terület sem. És ehhez hasonlóan elkészítettek egy esküvői helyszínt is, ha esetleg valaki itt szeretné megtartani az esküvőjét.

2023 decemberétől már két hobbitházat belülről is meg lehet tekinteni a túra részeként. Az eddig látottak alapján már számítottunk rá, hogy nagyon látványos lesz. Belépve a házakba az állunk is leesett. A látványos enyhe kifejezés arra, amit ott megalkottak. A végletekig aprólékosan, mindenre kiterjedően, ötletes, humorosan és elképesztően alaposan készítették el ezeket az elképzelt otthonokat. 
Olyan apróságokkal is találkoztunk, hogy a házban lévő sötét kútban parázsférgek világítottak.

Néhány, a filmekből ismert helyszínt is meglátogathattunk még a házakból kilépve.

 Az utolsó állomásunk a híres Zöldsárkány fogadóba vezetett. Itt egy választható itallal frissítettük fel magunkat. 

A programot végül egy remek lakomával zártuk!

 

 

Említetük, hogy akár itt a Bobbitonban is lehet lagzit tartani, ha valaki szeretné. Bár ebben nem, de személyre szabott meghívóban, menü-, ültetákártyában vagy köszönetajándékokban a Sanna és a Liliom tud segíteni neked is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevujzelandon.blog.hu/api/trackback/id/tr7418353875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása