Egy év Új-Zélandon

Egy év Új-Zélandon

Új-Zéland - Északi sziget - 2. rész: Irány New Plymouth

Manawatu Gorge, Whanganui, Waverley

2024. február 16. - sscchhtt

Palmerston Northtól búcsút véve, útra keltünk a követkető állomásunk felé. Természetesen útközben több megállóhelyet is beiktattunk.

map_2.jpg

Először Palmerston North mellett található Manawatu szurdokba vezetett az utunk, ahol egy néhány kilométeres túrát téve gyönyörű kilátásunk nyílt a folyóra. A túra elején egy lezárt útszakaszról kellett az erdőbe letérni. Úgy éreztük magunkat mint egy apokaliptikus filmben, ahol az emberek eltüntek, és a természet kezdi visszahódítani ami az övé.

Rövid autózás után megálltunk Whanganui városában. Itt megnéztük a Durie Hillen magasodó világháborús emléktornyot. Feltornázva magunkat a tetejére szép kilátás nyílt a városra, és folyójára. Ebédünket a folyóparti játszóparkban töltöttük el. Ámulva a számos izgalmas, színes és érdekes játékon.

Tovább haladva megpillantottunk egy PYO - Pick Your Own , azaz Szeddmagad epres helyet. Így nem volt kérdés, kézifékes kanyarral visszaperdültünk lakmározni.

Következő megállónk a Waverly Beach volt, elképesztő szikleképződményeivel ámulatba ejtve bennünket.

Új szálláshelyünk, New Plymouth felé tarva, még egy utolsó megállót ejtettünk útba, a Normanby melletti vizierőművet. A szabadon látogatható mini vízesés kedvelt szórakozóhely a csúszkálásra. Mi most nem voltunk elég bátrak, de örömmel néztük jelentkezőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyevujzelandon.blog.hu/api/trackback/id/tr118326095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása